Interessante artikelen over jouw gezondheid

Nieuws

Wat zeggen onze klanten

Van Schildklierkanker naar Herstel: Een Persoonlijke Review
Toen ik de diagnose schildklierkanker kreeg, was dat een enorme schok. Mijn internist stelde voor om mijn volledige schildklier te verwijderen na het vinden van meerdere verdikkingen. In mijn rechter schildklierkwab werden 2 knobbeltjes gevonden met als diagnose TRIADS 3 en in mijn linker schildklierkwab 4 knobbeltjes met TIRADS 4 en 5 en na cytologische punctie werd de diagnose Bethesda 5, verdacht voor papillair maligniteit een beangstigende constatering.
Ik besloot niet direct tot een operatie over te gaan en zocht een second opinion in een gespecialiseerd academisch ziekenhuis. Daar werd eveneens voorgesteld om eerst mijn linker schildklier te verwijderen en, indien nodig, later ook de rechter. Maar ik was vastbesloten om alle mogelijke alternatieven te verkennen voordat ik zo’n ingrijpende beslissing nam.
In overleg met mijn specialist besloot ik de operatie met drie maanden uit te stellen. Gedurende deze tijd volgde ik de adviezen van Jos, wiens whitepapers en boekjes mij nieuwe inzichten boden over het beheersen en mogelijk omkeren van mijn aandoening door middel van leefstijl- en dieetveranderingen.
Na drie maanden intensief de richtlijnen van Jos te hebben gevolgd, onderging ik opnieuw tests. Het resultaat was verbazingwekkend: de Bethesda 5-classificatie in mijn linker schildklier was verlaagd naar 3, en mijn rechter schildklier was volledig hersteld. Dit onverwachte resultaat leidde tot een nieuwe afspraak om drie maanden later opnieuw te beoordelen en nadien ben ik onder controle van de specialist gebleven. Uiteindelijk heeft hij mij ontslagen en indien nodig kan ik weer contact met hem opnemen.
Door de waardevolle inzichten en aanbevelingen van Jos op te volgen, heb ik een weg gevonden die niet alleen mijn gezondheid verbeterde, maar me ook een dieper begrip en waardering gaf voor het belang van een holistische benadering van welzijn.
Het heeft me geleerd hoe krachtig ons lichaam kan reageren op positieve veranderingen in levensstijl en voeding, en het belang van een weloverwogen besluitvormingsproces in samenwerking met gezondheidsprofessionals.

Contact