Kanker en De Kernoorzaak daarvan: De Baanbrekende Ontdekking van dr. Otto Warburg: met Inzichten van Prof. Brian Peskin

De wereld van kankeronderzoek staat mogelijk op het punt van een paradigmaverschuiving, dankzij het werk van Otto Warburg. Zijn bevindingen, hoewel eenvoudig van aard, zouden wel eens het traditionele begrip van kanker kunnen transformeren. Warburg onthulde een verrassend simpele, maar revolutionaire waarheid: de fundamentele oorzaak van kanker is een tekort aan zuurstof in de cellen. Zelfs een kleine afname van de zuurstofniveaus – tot slechts 94% in het bloed – kan leiden tot een gevaarlijke situatie waarbij de zuurstofafgifte aan de cellen wordt belemmerd en de zuurstofoverdracht binnen de cel wordt gehinderd. Het resultaat? Een vermindering van slechts een derde van de zuurstof in een cel kan de weg vrijmaken voor de ontwikkeling van kanker.

Deze eenvoudige formule is verbijsterend vanwege zijn implicaties: kanker kan sluimeren zonder merkbare symptomen, waardoor veel mensen zich onverwachts geconfronteerd zien met deze ziekte. Ondanks de helderheid van Warburg’s ontdekking blijft het vertalen ervan naar praktische behandelingen een uitdaging. Traditionele benaderingen, zoals het gebruik van waterstofperoxide, calcium- en visoliesupplementen, of het drinken van ozonwater, lijken niet effectief te zijn in het aanpakken van dit zuurstoftekort in cellen.

Hier komt de visie van Prof. Brian Peskin in beeld. Zijn inzichten, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, benadrukken de rol van voeding in het voorkomen en behandelen van kanker. Peskin’s benadering richt zich op het minimaliseren van de inname van koolhydraten en het maximaliseren van de inname van essentiële vetzuren, met name onbewerkte omega-6 vetzuren, de zuurstofmagneten van al onze cellen. Naast deze voedingsaanpassingen wijst Peskin ook op het belang van mineralen, zoals zink, selenium en magnesium, die een cruciale rol kunnen spelen in het voorkomen van kanker.

Talloze studies hebben Warburg’s bevindingen bevestigd: kanker gedijt niet in een zuurstofrijke omgeving. Zelfs als cellen beschadigd raken door zuurstofgebrek, blijkt het herstellen van de zuurstofniveaus een moeilijke opgave te zijn. Dit onderstreept de dringende noodzaak van preventie als de meest effectieve strategie tegen kanker.

Om deze benadering verder te versterken, wordt ook gewezen op het belang van kruidenontgifters, zoals de originele Canadese Ojibwa-Indiaanse formulering, die populair is gemaakt door verpleegster Rene Caisse. Deze kruidenontgifters, waaronder Sheep Sorrel, Kliswortel, Slippery Elm Bark en Turkse Rabarberwortel, kunnen een waardevolle aanvulling zijn op de preventie en behandeling van kanker, maar ook door de effecten van carcinogenen te minimaliseren en het bijdragen aan het verminderen van secundaire oorzaken van kanker, zoals ontstekingen, oxidatieve stress en een verzwakt immuunsysteem.

Met deze gecombineerde aanpak, ondersteund door de inzichten van Prof. Brian Peskin en verrijkt met kruidenontgifters, hebben we de kracht om actie te ondernemen tegen kanker. Preventie, maar ook als ondersteuning van de conventionele medische behandelingen zoals chemotherapie, radiotherapie of chirurgie., zo blijkt, is de sleutel tot het voorkomen van deze verwoestende ziekte.

Voor meer diepgaande informatie over dit onderwerp, en voor praktische tips en adviezen over het voorkomen en behandelen van kanker, nodigen we u uit om een bezoek te brengen aan onze website ultraprevent.com en ons gratis e-boekje “Kanker is een Moderne Ziekte” te verkennen. Wees proactief in uw gezondheid en maak gebruik van de kennis die beschikbaar is om deze ziekte te bestrijden.

Contact